Våra systerbutiker:

Köp rakblad, rakhyvlar och övriga hudvårdstillbehör till låga priser från varumärken som Gillette, Dorco, Headblade, Bulldog, Oral-B, RFSU m.fl.

Huvudrakning

Headblade_hur
 

Den ultimata huvudrakningsguiden

Huvudrakning blir allt vanligare, även hos män som inte upplever problem med vikande hårfäste. Ett rakat huvud har blivit en stil som är praktisk, lätt att underhålla samtidigt som du slipper kostnader för frisör, schampo, balsam och andra styling produkter. För dig som funderar på att börja raka huvudet har vi här satt samman en guide samt tips på produkter för den ultimata huvudrakningen.

Varför skalliga män rakar sina huvuden?
Det blir allt vanligare bland A-kändisar i Hollywood att raka huvudet. Namn som Vin Diesel, Bruce Willis, Michael Jordan, och Andre Agassi, bara för att nämna några. Det är trendigt, växer i popularitet och bli allmänt accepterat som norm, även på kontoret.

Att övergå till helrakat huvud är ett logiskt steg för skalliga män att ta. De flesta män börjar acceptera sig själva som de är - de är säkra och inte behöver gömma sig under den fruktade kam-over frisyren längre. Och med hjälp av nya produkter på marknaden är det enklare än någonsin att raka huvudet.

Hur rakar jag huvudet? 
Viktigt att tänka på vid en smidig rakning är att förhindra "sår," hålla musklerna i din hårbotten avslappnade och huden väl återfuktad under hela rakningsprocessen.

Lämpligast är att raka sig i duschen, eftersom känslan av att vattnet massera ditt huvud kommer att hjälpa dig att slappna av i din hårbotten, öppna dina porer och mjuka upp håret för en jämn rakning.

Vad behöver jag för att raka huvudet? 
Innan du hoppar in i duschen, se till att du har en rakhyvel av hög kvalité, helst Headblade, som tillverkare produkter speciellt för huvudrakning. Headblade's patenterade fjädring följer huvudets form. Det är bara att ta långa, jämna drag den Headblade glider längs hårbotten.

Steg-för-steg guide 

Steg 1.  Innan du börjar huvudrakningen, se till att du mjukgör och tvättar huvudet för att förhinda utslag eller infektioner. Två rekommenderade produkter för detta är HeadShed (Scrub) som bör användas ett par gånger i veckan för att scrubba bort döda hudceller och mjuka upp huden samt Headwash (huvudrengöring) som bör användas innan varje raktillfälle. Har du mer än två veckors stubb rekommenderar vi att du trimmar ner det med en hårtrimmer först och sen avslutar med hyveln.

 Steg 2.  Applicera rakkräm över hela området du ska raka. Greppa rakhyveln enligt utmärkt markering (gäller Headblade). Fördelen med rakhyvlar från Headblade i jämförelse med vanliga rakhyvlar är att Headblade's produkter är specifikt utformade för huvudrakning och följer huvudets form och konturer.

 


Steg 3. Ta långa och jämna drag utan tryck. Se till att ofta skölja rakbladshuvudet under rinnande vatten. Bladet kommer att glida över din hårbotten, vilket ger dig en fantastisk rakning. Fortsätt tills huvudet är renrakat - vid behov kan du titta i en spegel under rakningen om du är ovan för att se till att du inte missar något område.

VId användning av rakhyvel från Headblade kan det ta ett par rakningar innan man vänjer sig vid den unika ergonomiska formen, men så småningom kommer du att se att du får mer kontroll än vad du skulle få med en vanlig rakhyvel.

Observera att Headblade inte krävs för denna process utan kan ersättas med en liknande rakkniv om du föredrar det.
 

Steg 4. Avsluta med att torka huvudet torrt med en handduk och massera in en after-shave (exempelvis Headlube) som ej täpper igen porerna för att återfukta och skydda huden. Har du problem med inåtväxande hår rekommenderar vi Clearhead efter avslutad rakning för att motverka det. 

 Är du nybörjare har vi satt samman ett prisvärt startpaket innehållande allt du behöver för en komfortabel huvudrakning.

 

Behöver du fylla på med nya blad till din Headblade rakhyvel?